Főoldal Oldaltérkép Kapcsolat

Műszaki tartalom

Adás-vételi szerződés 1. számú melléklete

A beruházás keretében 13 db épülettömbben összesen 138 lakás, 34 teremgarázs beállóhely és 104 felszíni parkolóhely kerül kialakításra több ütemben.

Az első ütemben az A és B jelű épülettömbökben 24 lakás valósul meg a hozzájuk tartozó felszíni parkolóhelyekkel.

Alapozás

Monolit vb. Sáv és tömbalapok készülnek az alapozási terv szerint, mely fogadja a felmenő szerkezeteket. Az alapozási sík a geotechnikai szakvélemény és helyszíni feltárások alapján kerül meghatározásra.

Helyszíni beton és vasbeton

Földfelszín feletti teljes szerkezetépítés, a szükséges betonozásokkal együtt statikus kiviteli terv szerint. A megvalósításhoz szükséges mennyiségű és minőségű beton, vasbeton készítése az előírt technológiák alkalmazásával. (Vb. falak, merevítő falak, erősítő pillérek, pengefalak, koszorúk, födém és aljzatbetonok a teljesség igénye nélkül. Az épületen helyenként látszó betonpárkány készül.

Födémszerkezet

az alagsor feletti födém 20cm vtg. monolit vasbeton lemez, az oszlopok között gerendákkal erősítve. A fölötte lévő födémek falakra támaszkodó 20cm vtg. síklemezek. A legfelső födémlemez a zöldtető alatt 25cm vtg., ferde vasbeton lemez. A födémek alsó síkja glettvakolattal kerül kialakításra.

Fal szerkezet

Az épület falai égetett kerámia falazóblokkal készülnek. A főfalak és válaszfalak anyaga Porotherm gyártmányú, az épületek hőtechnikai számításától függő vastagságban, PTH 30 v. 25HS, illetve PTH 10-es válaszfaltégla alkalmazásával készülnek.

Fedélszerkezet

Statikai terv szerinti vb. zárófödém készül, lapostetős kialakítással, fordított rétegrenddel, kiviteli terv szerinti anyagok felhasználásával.

Vakolás és rabicolás

Az épület külső és belső vakolattal készül. A vakolat kizárólag gépi-zsákos kivitelű, az alkalmazott vakolóprofilok alkalmazása mellett simított kivitelben. A vakolatok elvédőkkel és dilatációs profilokkal készülnek, Sakret, Baumit, Terranova vagy azzal megegyező minőségű anyaggal.

Tetőfedés

A lapostetető zöldtetőként kerül kialakításra. A tető KIZÁRÓLAG CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE vehető igénybe, az attika falnál korlát nem készül!

Hidegburkolás

A lakásokba kerülő hidegburkolatok a bemutatott minták alapján kerülnek a burkolat kiosztási tervek szerint kivitelezésre, hálós kivitelben. Diagonál lerakás választható extra. A burkolási segédanyagokat tekintve Mapei, Sopro segédanyagok (aljazat kiegyenlítők, ragasztók, kültéri ragasztól, gyorskötésű aljazat kiegyenlítők és ragasztók, alapozók, fugázók, szilikonok) használatával. A kerámia padló kísérő kialakítása kizárólag egyszer vágott lapokból, vagy lábazati elemekből illetve a negatív sarkok szilikon kitöltéssel készülnek. A vizes helyiségekben csúszásmentes kerámia lapokat használunk. A hidegburkolatok anyaga 2.000.-Ft/m2 bruttó összegig választható beruházó kínálatából. A közös belső- és külső helyiségekben, lépcsőházban és közlekedőkben homogén felületű műgyanta padlóburkolat kerül kialakításra.

Melegburkolás

Szobák, Nappalik padlóburkolata laminált parketta felhasználásával készül. Lehetőség van szőnyegpadló kialakításra is a lamináltpadló árában. A parketta és szőnyegpadló fektetésekor ágyazóréteget minden esetben használunk. A hidegburkolatok anyaga 2.000.-Ft/m2 bruttó összegig választható beruházó kínálatából.

vissza az oldal tetejére

Bádogozás

Horganylemezből készül és beletartoznak a horganylemezszegések, ereszek, attika- és tűzfalfedések.

Asztalos szerkezetek

Műanyag, 5 kamrás külső nyílászárók, 4-16-4 mm-es kettős hőszigetelő üvegezéssel, (k=1,1W/m2K) Roto vagy egyező minőségű vasalattal a szükséges nyíló, bukó, bukó-nyíló, fokozott légzárású (min. L4-es) kivitelben. A bejárati ajtók fém tokozatú, hanggátló min. 3 ponton záródó, biztonsági ajtók. A beltéri ajtók laminált ajtólapok és tokok, küszöb nélküli kivitelben, utólag elhelyezett kivitelben, melyek terv szerint üvegezett, vagy teli, zárható kivitelűek. kerülnek beszerelésre. A nyílászárókon kívül az épületen található minden nemű és fajtájú fa szerkezet (előtetők, erkélyek, járófelületek) az időjárásnak megfelelően ellenálló kiképzésűek.

Lakatos szerkezetek

Az épületek során bárhol előforduló lakatos szerkezetek tűzihorganyzott vagy minőségi porszórt kivitelben kerülnek beépítésre. A jellemzően előforduló lakatos szerkezetek: erkély korlátok fogadó szerkezete, tetőn használatos szerkezetek. A lakatos szerkezetek kategóriába tartoznak a tárolók fém ajtajai (fémtok és fém szárny) fém segédszerkezetek. A korlátok esetenként üveg front felülettel készülnek.

Felületképzés

Homlokzat színezése a kiviteli terv szerinti színkód alapján nemesvakolat, min. 2mm vtg. minimum Caparol minőségű rendszer használatával kerül kialakításra. Közösségi terek 2xglettelt és 3x festett kivitelű, a lakások belső falai szintén ezzel az eljárással, fehér szinben. Szines falak esetén színfelár kerül felszámításra.

Térburkolatok

A magán út és teremgarázs behajtó pályaszerkezete 4cm vtg. aszfalt koptatóréteggel készül, kiviteli terv szerinti alépítménnyel. A parkolók pályaszerkezete 5cm gyeprács kialakítással készül, alatta mechanikai stabilizációval.

Csapadékvíz elvezetés

Az útburkolaton összegyűlt csapadékvíz elvezetését az úttengelyben kialakítandó folyóka biztosítja, mely – az egyéb felületeken összegyűlt csapadékvízzel együtt – a tervezett csapadékcsatornába kerül bekötésre, mely a közterület alatt haladó, zárt csatorna elvezető rendszere fog bekötni.

Mélygarázs és tárolók

Látszó betonfelületek vagy vakolt felületekkel, forgalomtechnikai jelek felfestése, kitáblázása, távnyitó rendszer kiépítése, próbaüzeme, nem porzó padlóburkolat (aszfalt, műgyanta, festett, csiszolt) kialakítása, oszlopok védelmének megoldása, a szükséges szellőztető és mérő eszközök és rendszerek, kiépítésére kerül sor. A garázs szellőzése 700x700mmes kürtűvel történik tető fölé kivezetve.

Fűtés

Épülettömbönként külön-külön készülnek el a központi Viessmann gázkazánok, melyről a lakások fűtési és használati melegvíz rendszerüket kapják. Mérőórák leolvasása távmenedzsment keretében történik, melyet a társasáházkezelő végez a kazántérből vagy internet hálózaton keresztűl. A gépészeti előre- és visszamenő, illetve cirkulációs vezetékek készülnek, melyek műanyag 5 rétegű alumínium betétes csővezetékek, „presses” idomos kötésekkel vannak ellátva. A hideg- és melegvízórák, valamint a hőmennyiségmérők a lakásokon belül kerülnek elhelyezésre. Az órák mindegyike impulzusmérős illetve a hőmennyiségmérők digitálisak. A lakások és irodák alsó kötéses radiátoros (Vogel&Not vagy Dunaferr vagy azzal megegyező minőségű radiátor) fűtéssel készülnek „thermo” szelepekkel a szükséges minőségi és mennyiségi számítások alapján. A fürdőszobákban törölközőszárítós radiátoros fűtés készül, melynek visszatérő ága a hőszigetelés fölé fémhálóra rögzítve kerül egy adott körben. A törülköző szárítós radiátorok lándzsás kapcsolható fűtőbetétekkel választható extra, melyekkel fűtési időszakon kívül is melegíthetőek a törülköző szárítós radiátorok.

Vízellátás és szerelvényei

A szerelvényeknél Kludi, szanitereknél és fajanszoknál Alföldi porcelán vagy azzal megegyező minőségű anyagokat építünk be, de csak kizárólag termékcsalád egységesítés mellett. A WC-k alsó tartályos, hátsó kifolyású, mélyöblítéses, a kádak acéllemezből.

Lakások szellőzése

A nyílászárókban Aereco légbevezetők készülnek, lehetőség szerint fürdő és konyha elszívások oldalfalon, Dekor tip. ventilátorral.

Erős és gyengeáramú szerelvények

A lakásokban minden falközépen és ajtó mellett dugalj kerül kialakításra Legrand tip. vagy azzal egyező minőségben. Konyhai előkészítő pult felett és fürdőben mosdó felett dupla dugalj. A nappaliban és egy szobában koax kábel előkészítés, szükséges szerelvénnyel, illetve a telefoncsatlakozás T-Commal egyeztetve, igény esetén beköthető, lakásonként 2 csatlakozási pont kerül kialakításra.

Beruházó fenntartja a jogot, hogy a fenti anyaggal azonos minőségű, de más márkájú termékkel kiváltsa.

Pécs, 2009 november 17.

vissza az oldal tetejére

PLATÁN KERT Beruházás helyszíne: 7634 Pécs, Újfasor utca 29.
Info vonal: 06-20-310-1111, 06-72-505-905 E-mail: info@platankert.eu